HörnSymbol kassanInte inloggad› Du är inte inloggad, klicka här!Symbol kassanDin varukorg är tom› Till kassan › Till offert
Logo - Tool Trade AB - Verkstadsutrustaren
 Tool Trade AB - Verkstadsutrustaren
Bild: 25-1223151867.jpg

Rotary SPO45E-EH1

Fabrikat: Rotary
Produkt nr: 304 
Art nr: SPO45E-EH1 

Rotary SPO45E-EH1

4,5 ton - hydraulisk - 3865 mm hög

Bild: 25-1223151867.jpg
Art nr: SPO45E-EH1 
Lagerstatus: Beställningsvara
 


Produktbeskrivning

Den här modellen har en unik flexibilitet både till personbilar och transportbilar. Detta får den tack vare tredelade lika långa armar både framåt och bakåt, som ger den här lyften stor räckvidd. God invändig bredd för att passa extra bra till transportfordon m.m.

  • Manöverpaneler på båda pelarna som standard!

  • 220 V eluttag på den ena pelaren, och förberedelse för montering av tryckluftsanslutning på den andra

  • Verktygshållare för luftverktyg och liknande på båda pelarna


Lyften finns i tre olika modeller och skillnaden är totala höjden. Välj den högsta modellen som går att montera i lokalen för att kunna lyfta bilar med höga tak, som transportbilar och liknande.

Vi bjuder på golvexpanderbultar M20 - ingår i leveransen från oss!

Finns även i VAG-godkända versioner:
[b]VW
= tooltrade.se/produ

kter.php?id=335&n1=2&n2=52&

Audi-Porsche = tooltrade.se/produ

kter.php?id=325&n1=2&n2=52&

, i bägge fallen som asymmetrisk modell SPOA40E-5-EH2 (beställningsvara)


Specifikationer

Lyftkapacitet4500 kg
LyftteknikHydraulisk
LyftarmstypSymmetrisk
Max. lyfthöjd1972 mm
Min. lyftsadelhöjd104 mm
Invändig bredd mellan pelare2908 mm
Lyfttid29 sek
Längd på främre lyftarmar700-1500 mm
Längd på bakre lyftarmar700-1500 mm
Vikt620 kg
Motor4,8 kW
Elanslutning380-400V 3PEN
Min. höjd3865 mm
FärgGrå


Fler bilder

Bild: 25-1224536172.jpg Bild: 25-1224536147.jpg
Bild: 25-1224536017.jpg


Broschyrer

Broschyr Rotary SPO45E
1.7 MB
Klicka för att hämta
Klicka för att hämta


Köprad

Tvåpelarlyftar

Val av storlek/kapacitet

När man ska välja storlek på en tvåpelarlyft rekommenderar vi att man börjar med att fundera på vilka typer av bilar (personbilar, transportbilar, suvar, pickuper) som man har behov att lyfta, inte bara hur mycket de väger.

Bilar med ram och bilar med självbärande kaross ställer olika krav på lyften.
En större rambil kräver långa lyftarmar runt om på lyften för att nå till lyftpunkterna, ett bra exempel på en sådan symmetrisk lyft är Rotary SPO45E, eller OMA 513L om man har tyngre fordon. För personbilar med självbärande kaross, med lyftpunkterna vid trösklarna, kan det vara en fördel med kortare lyftarmar framtill på lyften och långa armar bak (kallas Asymmetrisk). Då kommer bilen att förskjutas längre bakåt på lyften och man kan öppna framdörrarna på ett bra sätt bakom pelarna.

Om man behöver kunna klara alla slags fordon är en symmetrisk lyft av typen Rotary SPO45 perfekt, men det är viktigt att lyften är minst 290 cm bred invändigt, för att det inte ska bli trångt att öppna dörrarna på personbilar.

Ska man däremot mestadels jobba med personbilar är en asymmetrisk lyft av typen Hofmann MTF 3000 eller Rotary SPOA3.5T det bästa valet.


Att tänka på

Att tänka på när det gäller tvåpelarlyftar:

Betongplattans tjocklek?

Tvåpelarlyftar utan bottenfundament, så kallade fundamentsfria lyftar, ställer lite högre krav på golvtjocklek. Kraven varierar från lyft till lyft, men golvet bör generellt vara minst 140-150 mm och av välarmerad betong. Ytskikt som klinkerplattor och betongspackel skall ur hållfasthetsynvinkel inte räknas in i golvets tjocklek. Om golvets tjocklek och hårdhet är okänd, kan man ofta få fram det via byggritningar. Annars kan man provborra.

Finns det tillräcklig takhöjd i lokalen?

Vissa modeller av pelarlyftar är konstruerade med en hög pelare, som förutsätter att man har tillräcklig takhöjd. I andra fall vill man kunna lyfta höga fordon utan problem. Kontrollera takhöjden en extra gång för att undvika obehagliga överraskningar vid installationen. Tänk på att takmonterad belysning, ventilationstrummor och vissa typer av garageportar kan påverka den tillgängliga takhöjden.

Golvvärme?

Om lokalen värms upp med vattenslingor i golvet krävs mer planering vid montering av billyftar. Det är en fördel om det finns en ritning som visar exakt var slingorna ligger, så att man kan placera lyftens pelare på bästa sätt. Det finns även konsulter som kan söka fram slingorna med värmekamera, se i gula sidorna för din ort. Även om en billyft installeras av servicetekniker är det fortfarande fastighetsägarens/verkstadens jobb att märka ut slingornas placering och ta ansvaret för detta.

När lastbilen kommer med den nya lyften:

Avlastning från flaket

Det är viktigt att känna till att lossning av godset inte ingår i fraktkostnaden. Billyftar och liknande, som ofta är för stora/långa för en bakgavelhiss, måste tas ned på marken med t.ex. en lastmaskin eller en gaffeltruck. Det är mottagarens ansvar att ordna med detta, men alla transportföretag har samma villkor så det spelar ingen roll vem man beställer av för den delen.
Oftast är inte detta något problem, när man vet om det i förväg kan man be någon granne med truck/traktor att hjälpa till. Vid önskemål skriver vi på fraktsedeln att åkeriet ska ringa mottagaren en stund innan utkörning, för att kunna ordna med detta. I det fåtal fall när det inte går att lösa, finns det ibland en möjlighet att hämta godset själv med en släpvagn på lokala åkeriets transportterminal, prata med oss om detta.
Alternativt kan man beställa extratjänsten att utkörning sker med kranförsedd lastbil, men detta innebär en merkostnad på cirka 1000 kr + moms (offereras på begäran).

För att kunna öppna och läsa dessa filer på din bildskärm behöver du ett
gratisprogram som heter Acrobat Reader.
Klicka för besöka hemsida för att ladda ner program!
 
© 2008 - 2024 Tool Trade AB, Veda 115 86295 Njurunda, 060 - 15 14 16.
› Denna webbplats använder Cookies